CégtáblaA cég székhelyére az alapítás után ki kell helyezni egy cégtáblát. Ezt bárki által jól látható helyre kell kitenni, lehetőleg úgy, hogy azt közterületről látni lehessen. Társasház esetén a társasház bejárata mellé érdemes kitenni, megjelölve azt, hogy a cég hányadik emelet, hányas ajtó alatt található. A BDT2009. 2139. sz. bírósági eseti döntés kimondta, hogy ha a cégtáblát sérülékeny, bárki által könnyen eltávolítható anyagból készítik el, amely egy kerítésre feltűzött egyszerű papírlap, akkor az nem felel meg a jogszabályi követelményeknek. Ez a bírósági eseti döntés kiemeli azt, hogy nem lehet a cégtábla olyan anyagból, amelyet a természeti erőbehatások könnyen károsíthatnak.

A Kúria döntése ésszerű, de az élet sokszor meghiúsítja. A kapualjakba kitett cégtábla nem hosszú életű. Ellopják, megrongálják és máris nem felel meg az előírásoknak.

A papír könnyen pótolható és nem kerül sokba, míg a cégtábla jelentős kiadás. Célszerű lenne olyan döntést hozni, amely a kapun belülre tenné kötelezővé a cégtábla kihelyezését és a kapuban csak a csengőn lenne kötelező feltüntetni a cég nevét.